Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Általános képes leírás - Alfa Romeo.tlap.hu
részletek »

Általános - Alfa Romeo.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: alfaromeo.tlap.hu » Általános
Keresés
Találatok száma - 10 db
100 éves az Alfa Romeo

100 éves az Alfa Romeo

Az Alfa Romeo márka az 1906-ban alapított Societa Anonima Italiana Darracq márkából nőtt ki, amit a francia autógyáros, Alexandre Darracq alapított olasz befektetőkkel közösen. Eredetileg Nápolyban tervezték felépíteni az első üzemet, de később úgy döntöttek, Milánó jobban megfelel majd a céljaiknak, itt indult hát meg a gyár felépítése. Néhány év elteltével az olasz befektetők Ugo Stella vezetésével új márka bevezetése mellett döntöttek Darracq segítségére továbbra is számítva, mivel az eladások alulmúlták várakozásaikat. Ez az új gyár kapta az Anonima Lombarda Fabbrica Automobili nevet, és története 1910. június 24-én kezdődött.

Alfa Romeo - Wikipédia

Alfa Romeo - Wikipédia

A cég elődjét, a Darracq Italianát 1907-ben egy milánói arisztokrata, Ugo Stella lovag és Alexandre Darracq francia autógyáros alapította. A cég kezdetben Nápolyban gyártotta a Darraq autókat. A Darracq Italiana megszűnése után Stella és több olasz befektető egy újfajta Daracqot kezdett el gyártani Milánó Portello nevű kerületében. Ekkor a cég megváltoztatta nevét, innentől használta az A.L.F.A. rövidítést (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili, magyarul Lombardiai Autógyár Részvénytársaság). Az első modell az 1910-ben gyártott 24 HP volt, amelyet Guiseppe Merosi tervezett. Miután Nicola Romeo megvásárolta a gyárat, az embléma fémes karimájába az ALFA ROMEO-MILANO felirat került. Az első Alfa Romeo márkanév alatt gyártott 1920-ban készült el. Ez volt a Torpedo 20-30 HP. Szimbólumok Az első embléma 1910-1915 között Az Alfa Romeo embléma két jellegzetes milánói szimbólum, a kígyó és a kereszt ötvözete. A halványkék háttérrel ábrázolt Visconti kígyó ötlete a műszaki részleg egyik fiatal tervezőjének a fejéből pattant ki, amikor a Piazza Castello-n éppen villamosra várt és a Filarete tornyon látható kígyót nézte.

Alfa Romeo spirálrugó, lengéscsillapító

Alfa Romeo spirálrugó, lengéscsillapító

A Car-dio.hu autóalkatrész webáruház komplett prémium kategóriás lengéscsillapító alkatrész programot kínál minden Alfa Romeo tulajdonosnak. Kínálatában Sachs, Boge, Monroe, Kayaba lengéscsillapítók, toronycsapágyak, porvédő gumik és ütközők valamint spirálrugók széles választéka szerepel kiemelkedően kedvező áron. Fejlett szolgáltatásain felül piacvezető márkák széles választéka áll az Önök rendelkezésére, melyek segítenek járművével kapcsolatos problémái megoldásában, kényelmesen akár a karosszékéből. Az oldalon az autójához szükséges összes alkatrészt megtalálhatja többféle árban és minőségben a saját igényeinek megfelelően. Kérjen ingyenes árajánlatot, hogy az önnek legmegfelelőbb termékhez juthasson.

Autós Játékok

Autós Játékok

Az oldalon jó minőségű, válogatott autós játékok találhatóak. Minden egyes játék kipróbált és csak ezután került fel az oldalra. A játékokat nem szükséges letölteni, hanem a böngészőben is játszhatóak, akár iskolában vagy munkahelyen is. Autós játékok mindenkinek, aki szereti az autókat és szeretnek játszani.

Carfinder új autó kereső

Carfinder új autó kereső

Új autó keresőnk segítségével megtalálhatod a számodra tökéletes új autót. Mindössze annyi a teendőd, hogy kiválasztod a karosszéria típust (mini, városi, közép, kombi, sedan, egyterű, terepjáró/suv/crossover, sport/roadster/cabrio), majd beállítod, mennyi pénzt szánsz rá, illetve a vételár intervallumot, és ha pontosan tudod, milyen márkát vagy típust szeretnél, elkezded begépelni. A Küzdőtérben lehetőséged van a kiválasztott autót hasonló árfekvésű autókkal összehasonlítani. Az alap paramétereken túl további funkciók és felszerelések alapján vetheted össze a járműveket.

Gruppo Sportivo

Gruppo Sportivo

Angol és német nyelven kerülnek bemutatásra az Alfa Romeo kocsik régebbi típusai, melyek egyedi színezetűek és motorikusak. Alfa Romeo 155 2.0TS Little mudlark! I owned this 155 TS for more than two years, but I don´t have pictures of it looking tidy or with the colour looking realistic. Many people take photos of this 155, on account of the frontal design. This 155 proved very reliable. Once I drove non-stop as fast as the road would allow (illegal. I know) to Barcelona in Spain and back, a round trip of 3.000km almost in one day. I tend to wath the gauges when driving hard, especially temperature, but on this trip the only one that worried me was fuel: everything else stayed in the green.

Gumiabroncs Alfa Romeohoz is

Gumiabroncs Alfa Romeohoz is

Minőségi gumiabroncsok széles választéka, a Szupergumi kínálatában. Téli, nyári és négy évszakos autógumikat árusítanak, kedvező árakon. A webáruház kényelmesen és könnyedén használható mindenki számára. A kereső segítségével, akár egy konkrét gumiabroncsra is rákereshetnek a vásárlók. Nagytarcsai telephelyükön gumiszerelő műhellyel is rendelkeznek. Az oldalon hasznos tippeket olvashatnak az érdeklődők, a gumivásárlással kapcsolatban. A galériában az irodáról készült képek között böngészhetek a látogatók.

IPÓ Trans-Express

IPÓ Trans-Express

Az IPÓ Bt. 1995-ben alakult, belföldi és nemzetközi EXPRESS fuvarszolgáltatást, illetve fuvarszervezést végez. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően ezt a tevékenységet a 2007-ben létrejött IPÓ Trans-Express Kft. folytatja tovább.

tt Alfa team

tt Alfa team

Építőmérnök végzettséggel és dekorációs céggel rendelkezem. Régebbi igen komoly hobbim a makettezés volt, hazai és nemzetközi versenyeken elért komoly eredményekkel. Ez, bár óvatosan még tart, de alapvetően átalakult Alfa restaurálássá, szerencsére családi megértő, és tevékeny támogatással. Teljes mértékű Alfa-őrültnek tart a környezetem, de ez érthető is. Kizárólag saját szórakoztatásomra Sprinteket restaurálok, jelenleg 3-at, de van belőlük még 3. Ami még a gépparkot alkotja: 2 db SUD, 4 db régi 33-as, 1db új 1,7ie 33-as, 1 db új GTV3.0, 1 db 166 2.0TB, és egy Alfetta ORO, 4db GTV6, egy Giulietta, egy 75 America, és egy 1300Gt Junior. Nagy fába vágtam a fejszét 2006 év elején, egy 10 beállásos garázst építettem, szerelőműhellyel együtt. 2007 év végére gyakorlatilag kész lett, de még így is kevés a hely... 1992-óta van Alfám, nem tudom 'kinőni'. A tt alfa team név tükrözi közvetlen környezetem megértését és tevékeny segítségét a munkálatokkal kapcsolatban, amely nélkül nem működne ez a nem kis energiát igénylő restaurálási folyamat. Ezzel is szeretném megköszönni nekik az évek óta tartó, és reményeim szerint még sokáig fennmaradó harcikedvet!

Hirdetés
VeteránPark oldtimer Alfa Romeo-k

VeteránPark oldtimer Alfa Romeo-k

A VeteránPark portált a veterán járművek szerelmeseinek készítették. A honlap azzal a küldetéssel indult, hogy minél több információt összegyűjtsön a régi legendás, ma már veterán gépjárművekről. A márkaleírások kiegészülnek az autóipar kezdeteit formáló személyiségek bemutatásával, illetve a veteránautós közösséggel kapcsolatos hírekkel, információkkal és veterános klublistával. Megtudhatjuk továbbá, milyen veteránautós rendezvényeken vehetünk részt, az OT-vizsgák helyszíneit és dátumait és mik a minősítés megszerzésének kritériumai. Az előbbieken túlmenően hazánk aktuális veteránjárműveinek jegyzéke is böngészhető a weboldalon márkák és évjáratok szerinti bontásban. A VeteránPark oldalai wiki rendszerben épülnek fel. Így bárki - aki szeretné megosztani veterános tudását - szerkesztheti azokat, cikkeket készíthet, valamint új adatokat, beszámolókat és fotókat tölthet fel.

Tuti menü