Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Alfa 164 képes leírás - Alfa Romeo.tlap.hu
részletek »

Alfa 164 - Alfa Romeo.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: alfaromeo.tlap.hu » Alfa 164
Keresés
Találatok száma - 4 db
Alfa 164 bemutatás

Alfa 164 bemutatás

Az új lehetőségeknek és a megerősödött financiális háttérnek köszönhetően születhetett meg az Alfa Romeo 164, mellyel megvalósult egy régi terv. Az új nagyautó a Fiat konszern és a Saab együttműködésével jött létre. Ez volt az első nagy és luxus kategóriás Alfa melyet az autóiparban nagyra tartott Pininfarina stúdióban álmodtak meg. 1987-ben mutatták be és kezdték el a sorozat gyártását. Az első erőforrásokat a már jól ismert Alfa 75 America és Milanóból vették át a 2 literes TwinSpark és a 3 literes V6-ot. Ezt követte a 2 literes V6 TB és a 2,5 literes TD, valamint a 3 literes V6-os Q4, azaz az összkerékhajtásos modell. A gyártás során minden erőforráson kisebb nagyobb változtatásokat hajtottak végre. 1993-ban ráncfelvarráson esett át ekkor kapta meg az 1998-ig gyártott külsőt és belsőt. Ez utóbbi modell a 164 Super nevet kapta. Amerikába 1991-ben szállítottak az első 164-est a Chrysler segítségével. Ezután megtámadták az Ausztrál piacot és a Távol-Keletet. Az ázsiai országokban az emberek szerencsétlenséget hozó számnak tartják a 164-et így ott 168-ként került forgalomba.

Alfa 164 teszt

Alfa 164 teszt

Iszonyatos kanyarsebesség, hétezerig forgatható turbó V6-os. Egy hangtalan utasterű limuzinban. Ám a legvastagabb arcbőrrel bíró nepper is mélyen belevörösödne, ha azt kéne állítania, hogy hibátlan. Ünnep vele utazni, de a vezetését tartogassa is az ünnepnapra. Funkcionális eszköznek tekinteni az Alfa Romeo 164 turbót felesleges. Hamar kiábrándulna belőle, és álmosító külsejű, de hallatlanul megbízható modellek után kezdene vágyakozni. Ez az Alfa csak annak való, aki a dolgos hétköznapokon középszerű gépjárművet használ, de alkalomadtán az A-ból B-be eljutásnál többet vár autójától. A babona kiirthatatlan, csak a tárgya változik. A múlt század második felében már nem lidércek és társaik ellen védekeztek elhallgatással. Emlékszem, nagybátyáim Skodáiban, Wartburgjaiban, Moszkvicsaiban soha egy rossz szó el nem hangozhatott az autóra.

Alfa Romeo 164

Alfa Romeo 164

Alfa Romeo 164 a régi limuzin karosszériájú autó bemutatása angol nyelven képekkel, beszámolókkal, és tesztírásokkal, melyen keresztül eldönthetjük, hogy amennyiben ilyen típusú használtautót akarnánk venni, akkor érdemes-e.

Az utolsó autó, akinek lelke van

Az utolsó autó, akinek lelke van

Funkcionális eszköznek tekinteni az Alfa Romeo 164 turbót felesleges. Hamar kiábrándulna belőle, és álmosító külsejű, de hallatlanul megbízható modellek után kezdene vágyakozni. Ez az Alfa csak annak való, aki a dolgos hétköznapokon középszerű gépjárművet használ, de alkalomadtán az A-ból B-be eljutásnál többet vár autójától.

Tuti menü